Home > El Maestrat > Balanç positiu de les Festes de Benicarló

Balanç positiu de les Festes de Benicarló

dinsL’Ajuntament de Benicarló ha fet balanç avui de les Festes Patronals 2017, qualificant-les de “multitudinàries, populars i participatives”. Els responsables de la seguretat han incidit en la disminució d’incidències i queixes, així com en el control de les concentracions de joves per a beure i en l’accés al recinte de Penyes.

Així, el regidor de Policia Local i Seguretat, Ximo Bueno, destacava les mesures preses per les concentracions de gran quantitat de gent, l’esforç en el control d’accés de menors a les Penyes i la disminució de queixes: “la gent és més comprensiva”. L’intendent cap de la Policia Local, Agustín Parra, detallava la comparativa d’incidències respecte a les festes de 2016: un nombre similar de serveis preferents (290), una reducció del 60% de queixes per l’ambient musical, del 88% pel “botellón” (de 17 a 2), un 66% menys d’assistències sanitàries (de 61 a 21), un 47% menys d’alteracions en l’ordre públic (de 49 a 26), i un 50% d’incidències als actes taurins, mentre que el nombre d’identificacions ha augmentat un 112%.

Seguint amb l’objectiu marcat abans de les Festes, no s’han permés les grans concentracions de joves per a beure alcohol en la via pública, millorant així tant la seguretat com la imatge provocada en anys anteriors. Parra qualificava de “control prou efectiu” les 14 actuacions específiques a este respecte, així com les 5 denúncies efectuades.

Per últim, l’alcaldessa Xaro Miralles i el regidor de Festes, Ilde Añó, han fet un resum “molt positiu” de les Festes, “amb una gran repercussió econòmica per a Benicarló”, felicitant a totes les parts implicades: Reina i Cort d’Honor, Comissió de Festes, cossos de seguretat, Penyes, entitats, mantenidor, mitjans de comunicació, responsables de les xarxes socials, etc.

Foto de portada: Jordi Marzá Mediarec.

Campanya pels drets lingüístics