Home > El Maestrat > A propòsit de l’1 d’octubre… (Opinió de C’s Benicarló)

A propòsit de l’1 d’octubre… (Opinió de C’s Benicarló)

ciutadansblobalans2015La setmana passada vam viure l’antesala del que passaria diumenge 1-O. A alguns no s’ens escapava la possibilitat que passara el que finalment va passar. L’anunciat xoc de trens ha començat i ho ha fet d’una forma descarnadora per a la societat civil. Lamentem moltíssim els fets ocorreguts a tot Catalunya però també pensem que s´haguera pogut evitar. Com? Amb diàleg, el diàleg polític que tantes vegades s´ha demanat però que cap dels dos blocs enfrontats ha volgut emprendre. Una prova més la tenim al nostre Ajuntament. Concretament dijous passat, el Partit Popular va presentar una moció per tal de fer front al desafiament sobiranista e instar al Govern a obrir tots els espais possibles de diàleg. Per contra l’equip de govern format per PSOE i Compromís-ERPV va votar en contra de l´inclusió de l’ordre del dia al·legant que, per una part, trencava un suposat pacte entre PP i PSOE per tal de no tractar certs temes com aquest i, per l’altra, van justificar el vot en contra, segons el seu criteri, per no ser un tema que afectara a Benicarló.

Doncs nosaltres pensem que sí, ens afecta i molt. Tal com vam fer constar en la nostra intervenció afecta a Benicarló ja que diversos regidors de l’equip de govern s’han manifestat i fomentat obertament aquest “referèndum” il·legal, de fet el Sr. Barberá davant de tots aquell dia lluïa una samarreta a favor d’aquest. 

Aquest és el diàleg? quin diàleg es demana quan en un ple municipal no es poden parlar de certs temes? Senyora Miralles, la política s’ha de parlar justament ahí. Aquest ha sigut el principal error dels Govern espanyol i català. Arribar a acords en benefici de la gent és la nostra feina i amagar els problemes, mirar cap un altre costat, només porta on ha portat a Catalunya. Pensem que el Partit Socialista ha de recapacitar la seua postura, no passa res perquè alguna vegada votara en contra dels seua socis, això és la democràcia. Una altra cosa es que aquestos no vulguen acceptar-ho i els tinguen segrestats. L’altra possibilitat, que compartisquen la seua postura, ens resulta inimaginable.

I el grup de Compromís-ERPV el que deuria de qüestionar-se és si realment creu en la Constitució Espanyola com a normal fonamental de l’Estat i de l’Estatut d’Autonomia del País Valencià tal com van prometre el dia del seu nomenament. Perquè creure és voluntari però complir-lo i fer complir-lo és obligatori.

I per últim, el darrer actor d´aquesta situació, el Partit Popular, què signa pactes de no-agressió? Des de quan parlar dels problemes del poble és una agressió? L’agressió va ser diumenge 1-O, agressió a la democràcia i a l’estat de dret, on els principals partits polítics van fracassar i al final els que han pagat la factura han sigut els catalans i tota la societat espanyola.

Davant d’aquesta situació d’indeterminació constant nosaltres ens mantenim clars defensant els valors de l´Estat de Dret, la Constitució i les Institucions Públiques. El temps dels secretismes i dels pactes ocults s’ha d’acabar i s’ha d’obrir un nou temps de diàleg, transparent amb respecte, on la ciutadania puga crear-se la seua opinió pròpia, sense adoctrinaments ni manipulacions, on la política haja de ser la que resolga els problemes i no la que els cree. Qui vulga vindre a aquest viatge està convidat i qui no, té la porta oberta.

Campanya pels drets lingüístics