Home > El Maestrat > Benicarló preveu una estació intermodal d’autobusos al passeig de Febrer Soriano

Benicarló preveu una estació intermodal d’autobusos al passeig de Febrer Soriano

dinsL’Ajuntament de Benicarló ha anunciat la seua intenció d’ubicar una estació intermodal d’autobusos a la part alta del pg. de Febrer Soriano (en groc al plànol de la fotografia), permetent així la combinació dels viatgers amb l’estació de trens. L’anunci l’han realitzat l’alcaldessa Xaro Miralles i l’arquitecte municipal, Luis Pérez, durant la visita a les obres d’urbanització del Sector 11 que han començat aquesta setmana.

Aquestes obres estan obrint els vials al voltant de l’empresa química IFF, amb les quals es pretenen solucionar tant el problema d’urbanització d’aquesta zona industrial com el trànsit de vehicles per l’estació de trens, obrint-ne la circulació més enllà de l’actual plaça en un únic sentit de circulació. Durant la visita institucional s’ha procedit a l’enderroc d’una caseta de camp, que podeu visualitzar al nostre facebook.

Com ha explicat Pérez, «aquest és un sector que ja porta quasi 15 anys intentant desenvolupar-se però que per diferents qüestions de tipus urbanístic i jurídic no s’havia pogut dur a terme. Ara, amb les obres ja en marxa, aconseguirem el gran avantatge de poder obrir el vial de la plaça de l’Estació». Les obres d’aquesta primera fase, que es preveu que estiguen finalitzades en un període de nou mesos, estan adjudicades a l’empresa Pavasal, i tenen un cost aproximat de dos milions d’euros.

En paral·lel a aquestes obres, l’Ajuntament de Benicarló està treballant en la licitació de les obres de remodelació de la plaça de l’Estació i els seus voltants, que preveu la construcció de dos nous pàrquings per a substituir l’actual aparcament de davant de l’entrada de l’estació i que contribuiran a millorar l’accessibilitat, els espais per als vianants i la connexió amb els autobusos. Aquestes obres compten amb un pressupost de 179.987 €, un 70% dels quals l’aportarà la Diputació de Castelló mitjançant el Pla Castelló 135, mentre que el 30% restant anirà a càrrec de l’Ajuntament.

D’altra banda, està previst que en dos anys puguen començar les obres d’urbanització de la segona fase del Sector 11 Collet II, unes actuacions que ja afectaran la zona més pròxima a la carretera N-340a.

Campanya pels drets lingüístics