Home > El Maestrat > De Càlig a Santiago

De Càlig a Santiago

caligsantiago2017L’Ajuntament de Càlig, a través de la regidoria de Cultura, està duent a terme, durant aquests dies, la senyalització dels punts del municipi, pels quals discorre el camino de Santiago, en una aposta de la regidoria per la potenciació del camí i la seua posada en valor.

La regidora de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que “des de fa dos anys estem treballant juntament amb l’Associació d’Amics del Camino de Santiago del Baix Maestrat per a donar a conèixer els diferents punts de la nostra comarca, que enllacen amb el camí que ve des de Castelló”. Vinaròs, Cervera, Sant Mateu, Xert i Càlig són precisament les localitats que formen part d’aquest camí, que cada any recorren milions de pelegrins.

Sanz recorda que els pelegrins entren a Càlig des del camp de futbol, pugen pel carrer Alcanar i pel carrer La Costa i travessen el carrer Estret per a arribar fins a la Torre. Al mateix temps, els caminants es desplacen pel carrer Major, lloc en el qual poden contemplar el temple parroquial i es desvien fins a la calle Hospital, on observen el Pou de les Aixetes i el de les Grasses. Posteriorment segueixen el seu camí cap a l’ermita dels Socors per a partir cap a Cervera del Maestrat. Així, en tots aquests punts s’han instal·lat plaques senyalítiques, que permeten als pelegrins avançar pel camí correcte contemplant al seu pas, la riquesa patrimonial i històrica de Càlig.

Campanya pels drets lingüístics