Home > Cultura > El Mucbe de Benicarló acull l’exposició «Hospital Sueco-Noruec», d’Antoni Miró

El Mucbe de Benicarló acull l’exposició «Hospital Sueco-Noruec», d’Antoni Miró

hospitalmiroblo2017Divendres 24 de novembre, a les 19.00 hores, s’inaugura una exposició de l’artista alcoià Antoni Miró. Les obres estan dedicades a mostrar diversos moments de l’Hospital Sueco-Noruec, un exemple de solidaritat universal en el marc de l’inici de la Guerra Civil.

Del 24 de novembre a l’11 de febrer, es podrà visitar al Mucbe l’exposició «Hospital Sueco-Noruec», del pintor d’Alcoi Antoni Miró. La mostra, composta per 43 peces, recrea amb grafia digital fotografies de diferents moments històrics de l’Hospital Sueco-Noruec, que es va instal·lar a Alcoi al començament de la Guerra Civil gràcies a l’ajuda que des de Suècia i Noruega van enviar sindicats, partits polítics i entitats cíviques.

Com ja és habitual en les obres de Miró, aquesta mostra també se centra en el realisme social. En concret, en aquest cas l’artista pinta aquesta exposició en 3 colors: roig, groc i morat, amb la clara intenció d’homenatjar a la II República i als homes i dones que van lluitar per tal de defendre-la de l’alçament militar.

Aprofitant l’exposició, el pròxim dissabte 25 de novembre a les 18.30 hores es presentarà a la capella el llibre «Las ideas muerden», amb imatges de més de 40 obres d’Antoni Miró i poemes de J. Seafree. El llibre, compost per més de 120 pàgines i amb el pròleg de l’escriptor Josep Sou, proposa un recorregut per la creativitat plàstica i l’escriptura poètica en defensa de l’honestedat i critica l’entorn social en el qual vivim.

Campanya pels drets lingüístics