Home > El Maestrat > L’EDUSI entra en una segona fase després d’aprovar-se el conveni de col·laboració entre Vinaròs i Benicarló

L’EDUSI entra en una segona fase després d’aprovar-se el conveni de col·laboració entre Vinaròs i Benicarló

voreresvinaros2014El proper dilluns els alcaldes de les dues poblacions signaran el conveni formalment i hi haurà un termini d’un mes per a la constitució dels òrgans i mecanismes de col·laboració que contempla aquest document

Vinaròs, 02/11/2017

Amb els vots a favor de l’equip de govern local s’ha aprovat aquest 2 de novembre en sessió plenària extraordinària el conveni de col·laboració entre Vinaròs i Benicarló de cara a la posada en marxa de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), subvencionada per la Unió Europea amb un global de 10 milions d’euros per a les dues poblacions.

Després de conèixer aquesta notícia, l’alcalde de la localitat, Enric Pla, ha indicat que “avui és un dia important per a Vinaròs, ja que l’aprovació i posterior signatura el dilluns d’aquest conveni, permetrà passar a la segona fase d’aquest projecte”. S’arriba a aquest punt, ha agregat, després de mesos d’ardu treball tècnic en què s’ha hagut de preparar tota la documentació requerida per Europa, fet que ha suposat un repte molt important per a les dues localitats.

Entre altres documents, al llarg d’aquest any s’ha hagut d’elaborar el manual de procediments, així com el model d’òrgans de gestió i el disseny del conveni aprovat durant aquesta jornada. Respecte a aquest últim, Pla ha remarcat que “es tracta d’un conveni de caràcter estrictament tècnic que regula els òrgans de col·laboració entre els Ajuntaments de Vinaròs i Benicarló per als propers quatre anys i marca un mes per a la constitució dels mateixos”.

En aquesta ocasió aquest projecte comptarà amb el lideratge de Benicarló, que serà on s’ubicarà l’oficina tècnica que figurarà com a seu legal del projecte, de la mateixa manera que Vinaròs lidera altres iniciatives, ha assenyalat Pla. “Tenim una excel·lent col·laboració entre els dos ajuntaments i el que no podem ara és tornar a la vella política de l’enfrontament entre els dos pobles, no té sentit”, ha respost l’alcalde en referència a algunes de les reticències manifestades per una part de l’oposició durant la sessió plenària prèvia.

En referència a aquesta qüestió el segon tinent d’alcalde, Domènec Fontanet, ha destacat la coordinació entre les dues poblacions que necessita la implementació de l’estratègia EDUSI i ha assenyalat que aquesta marca una nova governança en què les diferents regidories i ajuntaments no treballaran de forma aïllada, sinó que hauran de fer-ho de forma conjunta per dur a terme importants inversions en Vinaròs i Benicarló durant els propers anys.

“Ens hauria agradat haver comptat amb el suport unànime de tots els grups polítics que formen part de l’Ajuntament de Vinaròs en un tema tan important i que tindrà una gran transcendència en el futur de la localitat, però lamentablement no ha estat així. Igualment l’oposició estarà representada dins l’estratègia de participació que contempla l’EDUSI, juntament amb diferents sectors de la població i entitats locals “, ha indicat Fontanet.

Guillem Alsina, primer tinent d’alcalde, s’ha manifestat en aquest mateix sentit i ha assenyalat, un cop més, la importància de tirar endavant aquest projecte que fins 2023 ajudarà a millorar substancialment l’entramat urbà i la sostenibilitat de tots dos municipis.

“Aquestes actuacions no han de tenir cap tint polític, ja que el que ha de prevaler és el bé comú, per la qual cosa no s’entén que es vote en contra d’aquest projecte”, ha assenyalat. D’altra banda ha recordat que, “després de l’aprovació del conveni i un cop finalitzada la fase de diagnòstic i preparació, en els propers mesos, com ja va indicar el regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, es començarà a treballar en equip per consensuar aquelles actuacions prioritàries que es duran a terme a cada municipi per millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de Vinaròs i Benicarló “.

 

Campanya pels drets lingüístics