Home > Cultura > Morella acull el fòrum de coneixement turístic Camins dels Càtars

Morella acull el fòrum de coneixement turístic Camins dels Càtars

catarsmorella2017Morella i Sant Mateu, seu del fòrum, són dues de les poblacions valencianes més destacades de la història del catarisme

Morella ha albergat la primera jornada del fòrum de coneixement turístic Camins dels Càtars. Aquest acte pretén explicar la història dels càtars a Morella i els voltants, així com construir un relat turístic al seu voltant. D’aquesta manera, les ponències i xerrades s’han prolongat durant tot el dia i els assistents també han tingut l’oportunitat de visitar la ciutat i els seus principals atractius. Aquest fòrum continua demà a Sant Mateu, el qual comparteix amb Morella aquesta part de la història.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el Vice-Président Conseil Departememntal Aude, Hervé Baro, el Director d’Estratègia Territorial de l’Agència Valenciana de Turisme, Josep Gisbert, i el Doctor d’història medieval de la Universitat Jaume I, Carles Rabassa, han estat presents a la inauguració d’aquesta jornada.

Rhamsés ha destacat que “la presència dels Càtars a la nostra ciutat forma part de la història de Morella i s’ha de posar en valor i pot ser un atractiu turístic més en aquesta zona”. A més, ha comentat que “aquest projecte tracta, sobretot, de realitzar una col·laboració interregional per sumar esforços i ser positius pel desenvolupament socioeconòmic”. Finalment, Rhamsés ha volgut “agrair la participació de totes les entitats que han fet possible aquest fòrum perquè pretén impulsar el turisme a través de construir un relat a través de la història que amaga Morella”.

Cal recordar que Morella i Sant Mateu van participar fa tres anys al Consell de l’Aude amb Hervé Baro per tal d’iniciar aquest projecte de col·laboració turístic al voltant dels càtars.

La jornada ha comptat amb diferents ponents que han apropat el projecte de col·laboració i la història dels càtars als assistents. Així, han participat també en aquesta jornada Jose Luis Soler, Director de Servitur, Borja Segura, Gerent del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes, Fina Domenech, coordinadora tècnica de l’Agencia Valenciana de Turisme, Pablo Vidal, Professor de la Universitat de València i de l’Institut Universitari d’Antropologia, Rafael de Villasante, Director de Iternatura Comunicación, Carles Sánchez i Judith Puig, organitzadors de fires i artesans, i Daniel Adell, del Club de Producte Introducing Castelló.

Aquesta vesprada els assistents al fòrum realitzaran una visita guiada seguint els passos del Perfecte Belibastre i el seu amic pastor, Pere Mauri, en la història que es basa el llibre El Càtar imperfecte de Victor Amela.

 

Campanya pels drets lingüístics