Home > Cultura > Orquestres i Benicarlàndia, novetats del Nadal a Benicarló

Orquestres i Benicarlàndia, novetats del Nadal a Benicarló

dinsLa recuperació del popular parc infantil, de dimecres 27 a dissabte 30 de desembre, i l’aposta pels balls amb orquestres a la pl. de la Constitució, Mundo la nit de Cap d’Any i Platea la nit de Reis, són les novetats més destacables de la programació de Nadal presentada per l’Ajuntament de Benicarló, de la mà dels regidors de Festes, Ilde Añó, i d’Esports, Carlos Flos.

Així, la nova edició de Benicarlàndia s’obrirà dimecres 27 al matí amb un pregó des del balcó de l’Ajuntament a les 10 h., una cercavila fins a la pista coberta annexa del pavelló poliesportiu i la inauguració del parc a les 11 h. Sota el lema “Els cinc sentits”, s’hi donarà protagonisme a innovadors tallers i activitats. L’entrada tindrà un preu simbòlic d’1 € solidari.

Enguany s’inclouran dins la seua programació altres actes ja habituals, com ara el lliurament dels premis de les targetes nadalenques (divendres 29 a les 17 h.), la sortida per a visitar els pessebres de la ciutat (divendres 29 a les 17.30 h.) o la visita dels patges dels Reis d’Orient (dissabte 30), que servirà com a cloenda.

Com l’any passat, tornarà a instal·lar-se una pista de gel sintètic, enguany més gran, amb més prestacions i a la pista exterior del pavelló poliesportiu. L’horari serà de 10 h. a 13 h. i de 16 h. a 20 h. de dimarts 26 a dissabte 30, també amb 1 € solidari com a entrada.

El tret de sortida de la programació tindrà lloc este dimarts 5 de desembre a partir de les 18.30 h. a la pl. de la Constitució, amb l’encesa de la il·luminació nadalenca. Com és habitual, hi haurà xocolatada i les actuacions musicals dels alumnes del Conservatori Mestre Feliu. Enguany es repartiran més arbres per les places de la localitat, decorats cadascun per una associació local diferent.

Els actes d’arribada del Pare Noel començaran diumenge 24 a partir de les 16 h. a la pl. de Sant Bartomeu. Dimarts 26 hi haurà teatre familiar a l’Auditori Pedro Mercader amb l’obra “El niño dormido”. Diumenge 31 a migdia tornarà a celebrar-se la festa infantil de Cap d’Any, mentre que a partir de les 19 h. tindrà lloc el 40 aniversari de la cursa benicarlanda de Sant Silvestre.

L’espera per a gaudir de l’arribada dels Reis d’Orient serà més distreta gràcies a l’animació prèvia programada a la pl. dels Mestres del Temple. L’arribada tindrà lloc divendres 5 de gener a les 18.15 h., mentre que la cavalcada començarà a les 18.45 h. Enguany l’associació encarregada d’acompanyar Melcior, Gaspar i Baltasar serà L’Estel del Collet, amb motiu del seu 20é aniversari, i el carrer de pujada passarà a ser l’av. de Méndez Núñez, més ampli i il·luminat.

Completen la programació el campus esportiu de Nadal (de dimarts 2 a dissabte 6 de gener), la fira de Sant Antoni i les representacions de L’Estel del Collet (ambdues dissabte 16 i diumenge 17 de desembre), els tallers al Mucbe (de dimarts 12 a dijous 14 de desembre), la inauguració del pessebre de l’Ajuntament, muntat a l’Edifici Gòtic per l’Associació Pessebrista Baix Maestrat (divendres 22 de desembre a les 18.30 h.), la Pequerecollida de la Penya Perquè Sí, i els concerts de la Coral Polifònica Benicarlanda i del Cor Gregorià de La Salle (tots tres dissabte 23), del Cor Da Capo Benicarló (dissabte 6 de gener) i de l’Orquestra Clàssica de Benicarló (diumenge 7).

Campanya pels drets lingüístics