Home > El Maestrat > Esbrí diu que l’anunci del ministre de Foment sobre els trens al Baix Maestrat és una desautorització al popular Andrés Martínez

Esbrí diu que l’anunci del ministre de Foment sobre els trens al Baix Maestrat és una desautorització al popular Andrés Martínez

isabelesbriaveblo2017De la Serna deixa clar que no era veritat el que deia l’alcalde del PP que la Generalitat Valenciana havia d’implicar-se econòmicament en el projecte. Segons Esbrí, “és evident que els trens són competència de Rajoy”. 

La portaveu del PSPV-PSOE espera que l’anunci del ministre siga “una realitat immediata” i que no es tracte de “una nova cortina de fum”.

Peníscola. 04/12/2017. La portaveu municipal del PSPV-PSOE en la localitat de Peníscola, Isabel Esbrí, ha manifestat que les declaracions que va efectuar dijous passat en el Port de Castelló el ministre de Foment, Iñigo De la Serna, “suposen una desautorització en tota regla de l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, que no parava de dir que perquè hi haguera més trens entre Castelló i el Baix Maestrat, era necessària la implicació econòmica de la Generalitat Valenciana”.

Com ha quedat de manifest amb l’anunci del ministre, “es tractava d’una mentida més de l’alcalde de Peníscola perquè, com li hem dit en nombroses ocasions, els trens són competència del Govern d’Espanya a través del Ministeri de Foment”.

Una circumstància que l’alcalde del PP, Martínez, coneixia de sobres, perquè “vivim en un Estat descentralitzat, en el qual cada administració té les seues pròpies competències; i així com li demanem a Ximo Puig el dragatge del port, la construcció del centre de salut, millores turístiques en les nostres platges o subvencions per a fomentar l’ocupació, perquè són competència de la Generalitat, a qui cal demanar-li els trens és a Mariano Rajoy”.

No obstant açò, Isabel Esbrí assegura comprendre a Andrés Martínez, “perquè Ximo Puig, malgrat la infrafinanciació a la qual ens sotmet Rajoy, impulsa els projectes que li reivindiquem, però amb Rajoy ocorre just el contrari; Rajoy passa de la província de Castelló, del Baix Maestrat i, molt especialment, de Peníscola”.

Sobre les connexions ferroviàries, la portaveu socialista ha assenyalat que “tal com va dir divendres passat a Vinaròs el secretari general electe del PSPV-PSOE en la província de Castelló, Ernest Blanch, espere que l’anunci de De la Serna no siga una nova cortina de fum”, perquè com ha recordat, “des que Rajoy està en La Moncloa, els responsables del PP i del Govern s’han caracteritzat per prometre moltes coses per a la província però, a l’hora de la veritat, no complir cap”.

Campanya pels drets lingüístics