Home > Cultura > HISTÒRIC 1r PREMI I PREMI AL MILLOR SOLISTA DE LA BANDA DE BENICARLÓ EN EL 44 CERTAMEN INTERNACIONAL “VILA D’ALTEA”

HISTÒRIC 1r PREMI I PREMI AL MILLOR SOLISTA DE LA BANDA DE BENICARLÓ EN EL 44 CERTAMEN INTERNACIONAL “VILA D’ALTEA”


bandabloaltea2017aDesprés de molt de temps de preparació amb concerts i assajos, arribava el moment de sortir cap Altea per escriure una nova pàgina dins de la història de la nostra associació musical.

Dissabte 2 de desembre, de bon matí, un grup nombrós de músics, familiars i amics partien des de Benicarló carregats amb molta il·lusió i un cert nerviosisme cap a la ciutat alacantina per participar en el 44é Certamen Internacional “Vila d’Altea”. Era la primera vegada que la nostra Banda i una de la nostra província participava en aquest concurs amb l’orgull de poder compartir escenari amb una de les més grans i tot un referent en el món de la música de banda com és l’Ateneu Musical i d’Ensenyament “Banda Primitiva de Llíria” i també junt la formació gallega de la Unió Musical de Valladares. Tot un repte el que es presentava per davant i del qual quedava ben poc per materialitzar-lo.

Arribem a Altea i un imponent Palau de la Música obria les seues portes per rebre’ns. Per un costat els amics i familiars es feien amb els millors seients del pati de butaques per esperar a escoltar la nostra banda; per una altra banda, els músics, darrere de l’escenari calfaven els seus instruments a l’espera del moment d’entrar en acció. Moments molt intensos i d’una forta càrrega de responsabilitat davant l’imminent actuació.

Actua la primera banda, la Primitiva de Llíria, la qual després de les seues últimes notes d’una impecable actuació donava el relleu i deixava l’escenari ja en mans de la nostra agrupació.

Les paraules dels presentadors eren el preludi a l’actuació dels benicarlandos.

Els músics apareixen dalt de l’escenari entre els forts aplaudiments d’un entregat públic i acompanyats pel nostre director Pablo Anglés el qual alçà la batuta i començaren a sonar les primeres notes del pasdoble “María del Mar Anglés”, un pasdoble escrit per ell mateix i dedicat a la seua filla que presagiava la que seria una gran actuació.

bandabloaltea2017bAmb “400”, l’obra obligada composada per Andrés Valero amb motiu del quart centenari de la firma de la Carta Pobla de la ciutat d’Altea es posava de manifest tot el treball, esforç i sacrifici dut a terme amb una exemplar i res envejable interpretació.

Finalment, “El compositor de tormentas” posava punt i final a l’exposició musical de la nostra banda. Una obra del compositor José Ignacio Blesa, escrita especialment i per encàrrec per aquesta ocasió. Ell estava ahí amb nosaltres per fer-nos costat i per veure de primera mà el fruit del seu treball interpretat per la nostra banda. Un pas més en la que ve sent una fructífera carrera en el món de la composició que acaba d’arrancar i al que desitgem molts més èxits. Este era el colofó a una acurada i molt ben treballada actuació difícil de repetir.

Ja estava tot fet, ara tan sols restava esperar les valoracions dels membres del jurat amb la tranquil·litat i orgull d’haver fet un gran paper damunt l’escenari.

La invitació dels presentadors al president Vicent Arnau i al nostre director junt als representants de les altres bandes i presidida pels màxims responsables de l’organització i l’administració local d’Altea era preàmbul d’un aclaparador silenci on tota la sala romania a l’expectativa dels esperats resultats.

Una pantalla gegant era la imatge que precedia el veredicte d’un expert jurat format per membres de gran renom i reconegut prestigi internacional com José Suñer, Karl Geroldinger i el president, Franco Cesarini.

A continuació, es van detallant les puntuacions banda per banda, el nervis i expectació eren màxims però de cop i volta el públic benicarlando es fica en peu per manifestar el goig que sent esclatant amb fortíssims aplaudiments per la gran satisfacció d’haver aconseguit una excel·lent i immillorable puntuació de 541,5 punts d’un possible total de 600 i que ens servien per fer-nos amb un més que merescut primer premi i una segona i molt ajustada posició darrere de la Banda Primitiva de Llíria.

Tots estem molt contents i ho celebrem! No podíem deixar de compartir aquest goig i ràpidament l’alegria va inundar cada racó de l’imponent auditori que es quedà menut davant les nombroses felicitacions que anaven en augment a mida que passaven els primers minuts. Però ací no acabà tot, restava conèixer el premi especial per al millor solista que per a major satisfacció també recaigué en el nostre trompetista Rubén de la Rosa.

Els premis eren nostres, una vegada més, músics, director, amics i familiars de la banda havíem aconseguit fer història i escriure en majúscules una nova pàgina que quedarà gravada en tots els que l’hem viscut amb la certesa de saber que és una més de totes les que queden en el gran camí ple d’èxits que encara ens queda per recórrer.

Enhorabona i moltes gràcies a tots!

Campanya pels drets lingüístics