Home > El Maestrat > La Festa de la Carxofa de Benicarló s’estrenarà amb la XVI Volta a Peu pels Aljubs

La Festa de la Carxofa de Benicarló s’estrenarà amb la XVI Volta a Peu pels Aljubs

banner_volta_aljubs2017La XVI Volta a Peu pels Aljubs de Benicarló que organitza la Penya l’Arjup amb el suport de l’Ajuntament s’avança en el calendari i tindrà lloc diumenge 14 de gener. La caminada s’emmarca en la XXV Festa de la Carxofa i enguany tindrà un recorregut únic de 20 quilòmetres.

La Penya l’Arjup i la Regidoria d’Agricultura han volgut avançar la caminada més emblemàtica de Benicarló per evitar coincidir amb altres festivitats i han programat la XVI Volta a Peu pels Aljubs per al proper 14 de gener, un mes abans del que era habitual. Així ho han anunciat el regidor d’Agricultura, Domingo Roca, i el president de la Penya l’Arjup, Andrés Cornelles, que han animat als benicarlandos a inscriure’s a un dels actes més multitudinaris de la Festa de la Carxofa.

La Volta recorrerà alguns dels paratges més tradicionals de Benicarló, amb parada en tres dels aljubs que caracteritzen l’arquitectura popular del camp benicarlando: l’aljub Vell, l’aljub de la Fossa del Pastor i l’aljub del Mas de Fabra.

El trajecte comptarà amb quatre punts d’avituallament amb fruita, beguda, pastes dolces, pastissets de carxofa i la imprescindible mistela per a calfar el cos. La marxa a peu sortirà a les 8:30 des del Pavelló Poliesportiu Municipal per a enfilar el camí de Sant Mateu, el Polígon Industrial i la gravera. Després, es dirigirà pel Puig de la Nau fins a l’ermita dels Sants Màrtirs.

A partir d’aquest punt els caminants enfilaran la tornada al casc urbà fins arribar de nou al Pavelló, on els participants podran tastar un plat de la tradicional olleta benicarlanda que prepararà la penya Setrill. El regidor d’Agricultura ha agraït als integrants de la penya la recuperació d’aquest plat de la gastronomia local i ha dit que l’olleta «permetrà recuperar les forces després de 20 quilòmetres de caminada».

Les inscripcions per a participar en la Volta a Peu pels Aljubs es poden formalitzar fins al 12 de gener en línia a través del web hj-crono.es i de forma presencial a la Piscina Municipal de Benicarló, Evasión Esports i Decathlon Vinaròs.

El preu de la inscripció, que és de 10 euros, inclou la participació, l’assegurança, la camiseta, una bossa, un litre de caldo Aneto, els quatre avituallaments i la degustació de l’olleta.

El regidor d’Agricultura i el president de la penya l’Arjup han subratllat «la col·laboració de totes les empreses privades, associacions, penyes i particulars que fan possible aquesta ruta a través dels nostres aljubs».

Campanya pels drets lingüístics