Home > El Maestrat > L’Hospital Comarcal de Vinaròs celebra els seus 25 anys d’història

L’Hospital Comarcal de Vinaròs celebra els seus 25 anys d’història

SONY DSCEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, juntament amb l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i altres autoritats locals, comarcals i autonòmiques, han assistit a aquest acte commemoratiu

Aquest 4 de desembre s’ha dut a terme, al Saló d’Actes de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, la cloenda de les celebracions que van iniciar a principis de novembre amb motiu del 25 aniversari d’aquest centre assistencial.

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha compartit taula presidencial amb el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l’expresident de la Generalitat Valenciana, Joan Lerma, la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, i la gerent del Departament de Salut de Vinaròs, Ana Arizón.

“Poques coses canvien tant la vida d’una població i d’una comarca com un hospital i per això avui volem recordar la importància que va tenir i que segueix tenint aquesta infraestructura. És tasca de tots seguir lluitant per una sanitat universal i pública, reclamant més serveis i més personal per a aquest centre, però també una millor comunicació per carretera per facilitar el desplaçament dels especialistes “, ha destacat Pla.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha parlat de la gran aportació d’aquest Hospital, que va suposar un abans i un després per als habitants de tota la comarca. “Ha estat un canvi substancial en l’atenció sanitària al nord de Castelló”, ha ressaltat Puig, que ha recordat a alguns dels impulsors d’aquest projecte. Ha esmentat tant als actors polítics, com a la ciutadania, que durant anys va reclamar aquest servei; també als professionals, que en aquell moment van treballar per posar en funcionament aquest centre.

Puig ha recordat que l’Hospital Comarcal de Vinaròs ha aconseguit consolidar-se amb una plantilla de 812 professionals que durant 2016 va realitzar 5.944 intervencions quirúrgiques, va atendre més de 120.000 consultes i gairebé 40.000 urgències. “Però més enllà de les xifres, l’important és el valor humà de les persones que dediquen la seua vida a salvar la dels altres”, ha expressat Puig.

En aquesta mateixa línia, la consellera Carmen Montón ha agraït als professionals que, al llarg d’aquests 25 anys, han treballat per mantenir la qualitat del servei. “És clar que quan parlem de millorar l’assistència o la qualitat de vida de les persones, mai és suficient, però avui volem brindar pel futur, ja que l’Hospital Comarcal acabarà l’any amb 1 milió d’euros d’inversió per a millores en el seu equipament”, ha conclòs.

Durant aquest acte, que ha inclòs el visionat d’un vídeo commemoratiu de l’aniversari, s’ha fet també lliurament, en presència d’alcaldes i exalcaldes de tota la comarca i de diversos representants de la corporació municipal, d’una sèrie de reconeixements a aquells professionals, metges i sanitaris, que van ser claus en la posada en marxa d’aquest hospital.

Campanya pels drets lingüístics