Home > Els Ports > Forcall encén el forn més antic d’Europa per a Sant Antoni

Forcall encén el forn més antic d’Europa per a Sant Antoni

Els membres de la Santantonà de Forcall han encés el forn més antic d’Europa per a elaborar les pastes tradicionals que es preparen amb motiu de la festa de Sant Antoni. Una família ha donat la llenya per a fer possible l’encés. El forn s’encén uns dies abans perquè arribe a la temperatura adequada. Ja existeixen notícies del forn de Forcall en 1246.

Dissabte que ve les dones de Forcall i els membres de la confraria de la Santantonà es reuniran en els dos forns del poble per a elaborar “els rotllets”, “les coquetes” i les “coquetes de mitja lliura”. Es tracta de les pastes tradicionals que es preparen amb motiu de la festa de Sant Antoni.

Mentre s’elaboren les pastes en la muntanya els membres de la confraria de la Santantonà acompanyats de voluntaris s’encarregaran de tallar la llenya necessària per a la barraca en la qual es prendrà a Sant Antoni i Sant Pau el pròxim 19 de gener. La llenya servirà per a “vestir” la foguera. La jornada finalitzarà amb un multitudinari sopar per a tots els col·laboradors.

 

Forcall enciende el horno más antiguo de Europa para Sant Antoni (2)

Campanya pels drets lingüístics