Home > El Maestrat > Càlig prepara la VII Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals

Càlig prepara la VII Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals

FIRA CALIG

Enguany, la variada programació inclou l’actuació de Pep Gimeno ‘El Botifarra’
Els dies 14 i 15 d’abril, Càlig viurà una nova edició de la Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals, una cita amb la gastronomia més autòctona envoltada per tot un seguit d’activitats i actes amb què l’Ajuntament porta mesos treballant. L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, destacava el paper que enguany duen a terme les associacions de la població, “que col•laboren en la realització de les activitats, enriquint així la Fira”. Borràs també ha felicitat a Gloria Monerris, la guanyadora del concurs per il•lustrar el cartell i la programació de la Fira de 2018, concurs que enguany celebrava la seua tercera edició.
La festa s’iniciarà dissabte 14 amb la concentració d’autoritats, Reines i Corts d’Honor i assistents al Centre de Cultura de la població, a les 11 hores, i la posterior cercavila fins a la plaça Nova. Aniran acompanyats per l’Agrupació Musical Vila de Càlig i la Colla de Dansaires. Allí, a les 11:30 hores, tindrà lloc la inauguració de la Fira, que enguany compleix la seua setena edició. Durant l’acte, es podrà gaudir de l’actuació del Grup de Teatre Corronconco i del ball inaugural a càrrec de la Colla de Dansaires.
A la mateixa hora també s’inaugurarà l’exposició del Fotoclub La Torre, i a les 12:30 hores, a la caseta de l’Associació Esportiva MOU-TE, es realitzarà un taller per als més menuts al voltant de la temàtica de la Fira. Cal destacar que durant el cap de setmana, els assistents podran fer ús d’una zona de jocs infantils i participar d’activitats com passejades a cavalls, música en directe o passeig d’Oques, així com degustacions de les dels alumnes del Cicle de Cuina del Centre Integral Públic de Formació Professional.
Ja a la vesprada, a partir de les 16:00 hores s’obrirà de nou la Fira i amb ella, les activitats iniciades durant el matí i d’altres com el II Concurs Popular de Dolços “Fira de Sant Vicent i dolços tradicionals”- a les 18:00 hores a la Plaça Nova-, l’actuació de la Muixaranga de Vinaròs –a les 19:00 hores- i la recreació amb carretilles de l’entrà de bous a l’estil calijó, organitzada per la Penya Els Amics i la Penya Taurina Calijona, a les 20:00 hores. La jornada tindrà un brillant punt i final amb el sopar popular que es celebrarà al Centre de Cultura, amb un preu de 14 € (adults), i el ball amb l’Orquestra New Límite.
I diumenge 15 d’abril, la Fira obrirà de nou les seues portes a les 11 del matí. A les 12, l’Agrupació Musical Vila de Càlig oferirà a la seua caseta un concert del professorat de l’Escola de Música. A la vesprada, a partir de les 16:00 hores es viurà la recta final de la festa amb l’aposta de la Fira d’enguany: l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra”, a les 18 hores. A les 19:30 tindrà lloc l’última actuació a càrrec de la Colla de Dansaires, i a les nou de la nit es tancarà l’edició 2018 de la Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals.

Campanya pels drets lingüístics