Home > El Maestrat > L’alcaldesa de Benicarló fa una crida al civisme i respecte amb el llançament de coets en falles

L’alcaldesa de Benicarló fa una crida al civisme i respecte amb el llançament de coets en falles

xarojuntaseguretatfalles2018La Junta Local de Seguretat s’ha reunit avui amb l’objectiu de perfilar l’estratègia de coordinació policial de les Falles 2018. Els actes amb més afluència de gent, especialment els dies 10, 15, 16, 17 i 18 de març, comptaran amb un dispositiu especial de seguretat.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha presidit la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc avui a Benicarló i que ha servit per a definir les diferents estratègies de seguretat que es coordinaran amb motiu de la celebració de les Falles 2018. La reunió també ha comptat amb la presència dels regidors de Seguretat, Ximo Bueno, Falles, Ilde Añó, i Agricultura, Domingo Roca, a més del capità de la Guàrdia Civil de Vinaròs, Francisco López Bueno, el tinent de la Guàrdia Civil Ginés Parra i el cap de la Policia Local, Agustín Parra.

L’alcaldessa ha subratllat que «la coordinació entre els diferents cossos de seguretat garantirà que els actes que compten amb més afluència de persones puguen discórrer amb total normalitat» i ha recordat que «Benicarló comptarà amb reforços USECIC (Unitat de Seguretat Ciutadana) els dies 10, 15, 16, 17 i 18 de març durant els actes més multitudinaris».

L’Ajuntament posarà especial èmfasi en el control dels artefactes pirotècnics i vigilarà de forma acurada la venda d’alcohol a menors. La instal·lació dels casals fallers tindrà lloc a partir del dia 6, data en la qual començaran a tallar-se carrers al trànsit rodat. En aquest sentit, el cap de la Policia Local ha assenyalat que a partir de la setmana que ve es veuran afectats carrers com Pérez Pina, Botànic Cavanilles o Céstar Cataldo, que esdevindran carrers de doble sentit o invertiran el sentit de la circulació.

La plantà dels monuments arrancarà els dies 12 i 13, mentre que els casals s’obriran a tot el públic del 14 al 19 de març. Les mascletades, sempre multitudinàries, se celebraran els dies 17, 18 i 19 i el piromusical commemoratiu dels 45 anys de les Falles tindrà lloc el 17 de març.

L’alcaldessa ha aprofitat per fer convidar a veïns i visitants a disfrutar de les Falles 2018 i ha fet una crida al civisme per a tota la ciutadania, «especialment en el llançament de coets i en el respecte al mobiliari urbà».

Campanya pels drets lingüístics