Home > Cultura > La Muixeranga de Vinaròs Clausura la XVIIª Fira del Llibre de Vinaròs

La Muixeranga de Vinaròs Clausura la XVIIª Fira del Llibre de Vinaròs

muixarangavros2018La Muixeranga de Vinaròs va participar aquesta XVIIª edició de la Fira del Llibre d’aquest passat dissabte 21 d’Abril que va comptar amb actuacions de nombroses entitats de la Ciutat per a engalanar la màgia d’una fira on roses i llibres son els protagonistes i el passeig es converteix en la Rambla del Maestrat.

Sota la música de la dolçaina i el Tabal va començar l’actuació de la Muixeranga a l’Espai dedicat a Oscar Wild. Una vegada allí vam dibuixar sobre l’espai de la fira les diverses figures que per primera vegada en 4 anys de participació van tocar el cel amb fins a 5 figures de 4 altures amb menys de 2 mesos d’haver iniciat la temporada muixeranguera.

Una de les figures que vam realitzar tenia un regust especial ja que era el Primer “Pinet Doble” de 4 altures que vam aconseguir desmuntar amb únicament pinya pròpia de la colla, i a més en aquestes alçades de la temporada, tant prompte. L’any passat ja l’havíem fet diverses vegades però encara no l’havíem portat a plaça sols a pesar de la diversitat de figures de 4 que ja tenim al repertori i que també vam desplegar aquest passat dissabte. Aquestes son, el remat de la morera, el 5 en un peu, el banc i l’aixecat, tots de 4, així com una campana i una marieta culminada amb 3 xiquetes diferents.

Per a finalitzar l’acte, vam fer la sènia, figura que es composa pel pilar de 3 central amb pinets de 2 on fem pujar i participar a xiquets i grans de la figura fent-los girar al voltant del pilar central, demostrant una vegada més que la Muixeranga de Vinaròs està en plena forma i preparada per a les celebracions del 5é aniversari de la colla.

La Muixeranga de Vinaròs també va participar a un gran nivell aquest mateix dissabte a la vila de Les alqueries, a l’interior de Castelló, on vam actuar acompanyats de la colla de Dolçaina i tabal, “La Llavor d’Almenara”. D’altra banda ha quedat constituïda la Federació Coordinadora de Muixerangues (FCM), en la que la Muixeranga de Vinaròs constarà com a una de les colles fundadores. És una fita de gran importància per la difusió i consolidació d’aquesta manifestació cultural tan nostra, que a més és Patrimoni de la Humanitat,

Campanya pels drets lingüístics