Home > El Maestrat > La iniciativa “Viu Sant Jordi” posa en valor el patrimoni natural de la localitat

La iniciativa “Viu Sant Jordi” posa en valor el patrimoni natural de la localitat

santjordimaig2018Visitants arribats de diferents punts es van sumar a l’activitat
La iniciativa “Viu Sant Jordi”, organitzada per l’Ajuntament i l’Associació de Veïns Panoràmica, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre, va reunir aquest cap de setmana a Sant Jordi a un nodrit grup de visitants disposats a viure l’experiència de conèixer la localitat d’una manera diferent. L’activitat, que té com a objectiu posar en valor el patrimoni natural del municipi, va consistir en una didàctica visita a una de les àrees d’oliveres mil·lenàries i un posterior tast d’oli d’oliva.

Iván Sánchez, alcalde de Sant Jordi i biòleg, va exercir de guia i va explicar, sobre el terreny, la història i curiositats que guarden els imponents exemplars arboris situats als voltants del complex urbanístic Panoràmica. L’element diferenciador de l’activitat va ser el coneixement a través de la percepció sensorial. Així, els participants van poder veure i tocar, entre d’altres, una majestuosa olivera d’1.274 anys d’antiguitat i envoltar el seu tronc de més de 7 metres de perímetre.
Sentits com la vista, l’olfacte i el gust, també van rebre diferents estímuls en el tast que, seguint les indicacions de Rubén Michavila, van efectuar els participants després de l’excursió. Iván Sánchez ha valorat de forma positiva l’activitat, “la proposta ha tingut molt bona acceptació i ja estem rebent consultes de persones interessades a participar en pròximes visites, la qual cosa ens anima a continuar amb l’activitat i a ampliar el recorregut”, va assenyalar l’alcalde.

 

Campanya pels drets lingüístics