Home > Cultura > Benicarló acollirà una mostra d’indumentària tradicional valenciana

Benicarló acollirà una mostra d’indumentària tradicional valenciana

indumentariavalenciana2018El proper 8 de juliol, l’Auditori Pedro Mercader serà l’escenari de «Roba a l’antiga», una mostra sobre indumentària tradicional valenciana a càrrec de la modista Pilar Higón. A més de la desfilada, la mostra inclou literatura, música en directe i cants a l’aire, tot fent referència a erudits valencians.

La indumentària tradicional valenciana aclapararà el protagonisme a Benicarló el proper 8 de juliol. A partir de les 19.00 hores, l’Auditori Pedro Mercader acollirà la mostra «Roba a l’antiga», una col·lecció de roba tradicional valenciana que serà possible gràcies al treball dels experts en indumentària Antoni Guzmán i Pilar Higón.

A banda de l’exhibició de la vintena de models de roba dels avantpassats valencians, durant la desfilada es posarà en escena els treballs de Vicent Ferrandis, investigador pioner en la matèria. A més, en l’acte es combinarà literatura, música en directe i cants a l’aire, amb referències a testimonis d’erudits valencians com el botànic Cavanilles o Pedro Sucías.

La mostra arriba a Benicarló després d’haver passat per altres municipis com Burjassot, Llíria, La Pobla de Vallbona, Bonrepós i Mirambell, València o Alginet.

Campanya pels drets lingüístics