Home > Gastronomia > Benicarló i la carxofa protagonitzen la novel·la breu ‘Les detectives i el banquet de carxofa’, d’Aina García Carbó

Benicarló i la carxofa protagonitzen la novel·la breu ‘Les detectives i el banquet de carxofa’, d’Aina García Carbó

ainadetectives_carxofaL’Ajuntament de Benicarló col·labora amb la campanya «Llegir en valencià, la nostra cuina», de la Fundació Bromera, amb l’edició d’un llibre en el qual la trama transcorre a Benicarló i la seua carxofa té un paper principal. La història, a més, ha estat creada per l’escriptora amb arrels benicarlandes Aina Garcia Carbó.

L’objectiu d’aquesta campanya és fomentar la lectura i que la gent llija en valencià. En la iniciativa participen més de cinquanta entitats públiques i privades, les quals treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar la nostra llengua, així com donar a conéixer els costums, les tradicions i la cultura del poble valencià.

Aquesta iniciativa, que ja va per la tretzena edició, enguany consistirà en una col·lecció d’onze sucoses històries elaborades a partir d’un aliment representatiu de la nostra cuina, una secció explicativa amb curiositats relacionades amb la història, un glossari de paraules i recomanacions de llibres d’autors valencians. La història dedicada a la carxofa i situada a Benicarló, «Les detectives i el banquet de carxofa», es podrà obtenir amb la compra del diari Levante-EMV el dia 30 de juny, i amb el diari Información el 13 de juliol.

Amb aquesta campanya, que pretén arribar a tot els pobles de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Benicarló vol, a banda de fomentar la lectura, donar a conéixer la Festa de la Carxofa més enllà de les comarques properes. A més, a partir del mes de setembre, es distribuiran exemplars del llibre als centres educatius de la població, així com entre el públic en general. També està prevista una presentació, a càrrec de l’autora, en el marc de la pròxima Festa de la Carxofa.

Campanya pels drets lingüístics