Home > Cultura > La Jana podria comptar enguany amb un Museu de la Guerra Civil

La Jana podria comptar enguany amb un Museu de la Guerra Civil

museuguerrajana2018El museu de material de la Guerra Civil té intenció d’obrir-se al públic durant este any a la Jana i podria incloure’s dins de la xarxa de col·leccions museogràfiques de la Generalitat Valenciana

La Jana va rebre dimecres passat la visita de personal especialitzat en museus de la Generalitat Valenciana, a petició de l’Ajuntament de la Jana, ja que un veí del poble està preparant un museu de material bèl·lic recuperat de la Guerra Civil. Els tècnics van visitar les instal·lacions i van conèixer de primera mà el fons de la col·lecció privada, alhora que van informar al propietari sobre els tràmits administratius a seguir.

“És molt important per a la promoció del nostre poble l’obertura d’un museu, més concretament una col·lecció museogràfica, d’estes característiques, ja que suposa un reclam cultural i turístic de primer ordre”, ha explicat el portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Jana Àlex Vilanova.

L’Ajuntament de la Jana ja va intercedir davant d’unes troballes de material bèl·lic que es van fer fa uns mesos a Castelló de la Ribera durant unes obres i que finalment faran cap a la col·lecció museogràfica de la Jana per ser exposades, i no destruïdes, com segurament hauria passat si no s’hagués gestionat la seua cessió al museu.

Per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Jana estem totalment disposats a col·laborar en la mesura del possible amb totes les iniciatives culturals i de protecció del patrimoni que tinguen lloc al nostre poble. En aquest cas, esperem que el museu puga ser molt prompte una realitat i que puga passar a formar part de la xarxa de la Generalitat Valenciana”, ha conclòs Àlex Vilanova

Campanya pels drets lingüístics