Home > El Maestrat > L’Ajuntament de Vinaròs presenta a la capella de Santa Victòria l’exposició “Vies Verdes a Vinaròs”

L’Ajuntament de Vinaròs presenta a la capella de Santa Victòria l’exposició “Vies Verdes a Vinaròs”

vialitoralvinaros2018Fins al proper 11 de juny es podrà visitar la mostra amb els diferents projectes que es posaran en marxa com el parc de jocs tradicionals, el sender del riu Sénia, la Via Litoral o el carril lúdic esportiu

Aquest matí, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, els regidors d’Ordenació del Territori, Jan Valls i Medi Ambient, Jordi Moliner, amb l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i el director general d’Ordenació del Territori, Luis Ferrando, han presentat a la capella de Santa Victòria les Vies Verdes que es desenvoluparan des de Vinaròs.

La mostra és un recull amb els diferents projectes que naixeran des de la ciutat i es podrà visitar fins a l’11 de juny, després l’exposició es traslladarà a la Biblioteca Municipal fins al 15 de juliol. Cal destacar que a banda dels panells informatius, també es posa a disposició dels arquitectes, paisatgistes i professionals interessats el programa complet amb tota la informació detallada dels projectes.

La primera iniciativa, Via Litoral, es tracta d’un projecte impulsat per la Generalitat Valenciana dintre del Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda Litoral (PATIVEL), amb l’objectiu de protegir tota la costa de la Comunitat, al mateix temps de posar-la en valor com a un recurs turístic sostenible. En el cas de la Via Litoral es farà un carril per a vianants i bicicletes des de Vinaròs fins arribar a l’extrem sud d’Alacant a Pilar de la Horadada, oferint als turistes i veïns un nou recurs per gaudir del gran patrimoni natural de la costa valenciana.

En aquest sentit, el director general d’Ordenació del Territori, Luis Ferrando, ha remarcat que “el PATIVEL implica la posada en valor de la costa amb els Programes de Paisatge que començaran a Vinaròs amb la creació d’aquesta Via Litoral que protegirà el patrimoni natural, però al mateix temps es posarà a disposició de la ciutadania”. Ferrando insistia amb aquests programes sobretot es vol evitar l’especulació urbanística que ha patit la costa valenciana en els darrers anys.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha detallat que “a la mostra de la capella de Santa Victòria també es poden veure altres projectes que es desenvoluparan a Vinaròs com el carril lúdic esportiu fins a l’ermita, el Camí del Sénia que enllaçarà el litoral amb l’interior a través del riu, així com el nou parc de jocs tradicionals que rebrà el nom de parc de la Paret Blanca”.

Per la seva banda, el regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, ha detallat el projecte del camí del Sénia que comunicarà la desembocadura del riu a Vinaròs amb a la Tinença de Benifassà, passant per tots els pobles de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Segons ha explicat “és tracta d’un nou recurs amb la col·laboració de tots els municipis per crear una via que transcorrerà pel costat del riu i que servirà per posar en valor l’espai natural de l’interior del territori”.

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha comentat “que la creació de vies ciclistes i per a vianants, així com treballar cap a un turisme sostenible i més ecològic és el futur, en uns projectes on l’Ajuntament de Vinaròs també aposta a través de l’EDUSI, amb el desenvolupament urbà sostenible de la ciutat”. En aquest sentit, ha remarcat que el PATIVEL busca el benefici comú, defensant els interessos col·lectius per damunt dels individuals.

Per acabar Pla ha finalitzat insistint que els projectes que s’exposen a la capella de Santa Victòria, són els projectes de la societat que volem, amb vies que uniran Vinaròs amb els pobles i les persones.

Campanya pels drets lingüístics