Home > Gastronomia > Turisme presenta la excel·lència del llagostí de Vinaròs a l’Aula SlowFood Saragossa

Turisme presenta la excel·lència del llagostí de Vinaròs a l’Aula SlowFood Saragossa

llagostinsvinaros2018La demostració va incloure una petita degustació de seitons i llagostins que va sorprendre als assistents per la seua extraordinària qualitat gastronòmica

El llagostí de Vinaròs va ser el protagonista la setmana passada durant la celebració de la 13a edició de l’Aula de Cultura Alimentària celebrada a Saragossa. La conferència “Langostinos de Vinaròs: La pesca en el Mediterráneo, tradición y sostenibilidad en los mares”, organitzada per SlowFood i l’Ajuntament de Saragossa, va estar dirigida pel xef i formador gastronòmic, Juanjo Roda i Andrés Albiol, en representació de la Confraria de Pescadors, explicant les principals característiques del llagostí i sobretot el seu gran valor gastronòmic.

El llagostí, pescat amb les arts tradicionals, es caracteritza per la seua textura, única en tot el Mediterrani, amb a les aigües de baixa salinitat de la costa i un clima suau durant tot l’any. Pel que fa al seu sabor, destaca la delicadesa de la carn, que només es pot aconseguir gràcies als sediments que arriben des del riu Ebre fins a la costa vinarossenca, donant al llagostí unes propietats organolèptiques especials.

Cal destacar que a la demostració també va assistir el regidor de Turisme, Domènec Fontanet, que va aprofitar l’oportunitat per promocionar els atractius turístics de la localitat, amb especial menció, a l’excel·lent oferta culinària que es pot trobar a Vinaròs. Per a finalitzar la presentació, els assistents van poder observar tots els atractius turístics de la destinació gràcies al nou vídeo promocional turístic de la destinació, recentment presentat a les xarxes socials, que només a Facebook ha assolit més de 25.000 visualitzacions i ha estat compartit en 575 ocasions.

Després de la demostració els assistents van gaudir d’una petita degustació al Teatre Romà de Saragossa, amb seitons i llagostins, on van comprovar de primera mà l’extraordinària qualitat del marisc vinarossenc, a més de rebre material promocional de Turisme Vinaròs.

Campanya pels drets lingüístics