Home > Cultura > “ADELANTE”

“ADELANTE”

 

(Nota de premsa)

Les últimes dades de l’OMS indiquen un augment a les patologies mentals. La Salut Mental és un tema amb el que es sol aprofundir poc i les persones que pateixen una malaltia, de vegades, són estigmatitzats per la societat i també per ells mateixos (autoestigma). Hi ha un gran desconeixement social amb molts mites i prejudicis vers les persones diagnosticades d’una malaltia mental.

Per tracta,3r de superar estes idees i mostrar la realitat de les persones diagnosticadas d’una malaltia mental, “Adelante” va nàixer fa 11 anys com un projecte per treballar les pors de les persones que conseguien una plaça al CRIS. Deu anys més tard es repren per donar-li una forma més artística i tècnica amb la professionalització del treball.

Des de l’inici s’ha intentat que “Adelante” tingués tots els elements que permeten entendre la malaltia i com les persones l’afronten. Les percepcions, la història de vida, les experiències personals, el sistema de salut i molts altres aspectes del dia a dia.

Dos anys de treball han donat com a resultat que “Adelante” es torne a fer realitat. Els actors han aportat la seua experiència personal per fer el guió i han sigut l’eix vertebrador del projecte. A més a més, han treballat durament a les sessions per elaborar el guió i després als assajos.

Finalment la gravació per part d’MPRO360, la preparació artística amb Joan Comes, la música d’Òscar Senén,les localitzacions i el maquillatge de Núria Isern junt a tots els que formen el CRIS, professionals, familiars i companys, com els que participen al taller d’audiovisuals, s’ha conseguit crear un curtmetratge d’un gran valor artístic i humà. Encara que no haguera sigut possible sense la implicació de l’Ajuntament de Vinaròs que s’ha fet càrrec del pressupost.

El pròxim dia 26 de juliol “ADELANTE” es projectarà amb altres curts al JJ Cinema dins del Festival Internacional de curtmetratges de Vinaròs “Agustí Comes”. Volem agraïr al Festival l’oportunitat que ens ha donat per poder projectar-lo al cinema, el lloc més indicat per veure’l.

Esperem que us agrade!

 

Captura de pantalla 2018-07-24 a las 12.47.00

 

 

Campanya pels drets lingüístics