Home > Cultura > Tortosa acollirà el Sopar de Lletres d’Onada Edicions, el pròxim 1 d’agost

Tortosa acollirà el Sopar de Lletres d’Onada Edicions, el pròxim 1 d’agost

soparonadatortosaLa cita literària de l’estiu aplega enguany a la ciutat de Tortosa. Després de recórrer altres localitats del Maestrat i el Montsià, el Sopar de Lletres del 2018 se celebrarà al Restaurant Corona aquest pròxim 1 d’agost. Com és habitual, l’esdeveniment que organitza l’editorial Onada Edicions comptarà amb una trobada del món cultural del territori i un seguit de micropresentacions de novetats de llibres ebrencs, mentre que el reconeixement recaurà en la llibreria La 2 de Viladrich. Les inscripcions estan obertes fins el diumenge 29 de juliol.

A les comarques de cruïlla el mes d’agost comença amb el Sopar de Lletres, l’esdeveniment cultural que organitza Onada Edicions per visualitzar la literatura feta en clau territorial al voltant d’un informal sopar estival. De caràcter itinerant, el Sopar de Lletres de 2018 tindrà lloc a la ciutat de Tortosa el pròxim dimecres 1 d’agost, a partir de les 20.30 hores, al Restaurant Corona. Les anteriors edicions, celebrades a Rossell, el Barri Castell d’Ulldecona i Benicarló, van aplegar més d’un centenar d’assistents del món cultural, associatiu i polític d’ambdues ribes del riu Sénia.

Com cada any, el Sopar de Lletres consistirà en una trobada del món cultural de les nostres comarques, seguida d’una sèrie de micropresentacions de novetats literàries a càrrec dels seus autors o autores. Així, entre els escriptors i escriptores que hi participara hi ha noms com Manel Ollé (autor de “L’escamot de la nit serrada”), Carme Cruelles (“La pols dels dies”), Carles Castellà (“El tortosí del Baix Ebre i l’estàndard” i “Cultura popular, folklore i etnologia del Baix Ebre”), Emigdi Subirats (“Francesca Aliern i Pons. Resum biogràfic”), les Germanes Besolí (“Contalles de Muniatto”), Joan-Josep Sancho (“El rebost de la llengua”), Blanca Jovaní (“Locura para el alma”), Sergi Cambrils (“Tropecientas trompas”), Vicent Royo (“Les arrels històriques de la comarca dels Ports”), Josep Santesmases (“Els paisatges trobats”), Alícia Coscollano (“Hèctor Molina, la veu de la terra del segle XXI”), Ricard Martí (“Primavera del 38”) o Jesús M. Tibau (“Versos contra la violència”), entre d’altres. Vinguts d’indrets com Tortosa, Ulldecona, Alcanar, Benicarló, Peníscola, Camp-redó… mostren la vitalitat de les lletres ebrenques, tant pel que fa a la qualitat com a la diversitat de les propostes.

L’acte també serà un reconeixement a la Llibreria La 2 de Viladrich i al seu equip format per Rosa Cubeles Gil, Rafel Rovira Valls, Vanessa Bargalló, Ester Galindo i Imma Casademunt. Amb una llegat que es remunta més de 250 anys enrere, aquest emblemàtic establiment ha realitzat una gran tasca per les lletres i per la cultura de Tortosa i les Terres de l’Ebre, esdevenient una autèntica llibreria de referència. Actualment compten amb tres botigues: La 2 de Viladrich, Art i Papers, i l’Espai Cultural Guaix, ubicat a Amposta.

Les inscripcions al Sopar de Lletres estan obertes fins el diumenge 29 de juliol, i es poden realitzar contactant amb Onada Edicions al correu onadaedicions@gmail.com i als telèfons 964 47 46 41 i 601 125 254. El preu del sopar es de 27 euros.

Campanya pels drets lingüístics