Home > El Maestrat > Alcalà-Alcossebre localitza en infraestructures al costat del mar i camins rurals els principals danys provocats per les pluges

Alcalà-Alcossebre localitza en infraestructures al costat del mar i camins rurals els principals danys provocats per les pluges

aiguatscarregadoralcala2018Alcalde Francisco Juan: “Obres de sanejament realitzades, neteja d’embornals i arranjaments de camins recents han evitat que els danys foren majors”

22/10/2018

Dos dies després de donar-se per conclòs l’episodi d’alerta roja per pluges i tempestes, l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ja realitza la quantificació econòmica dels danys provocats pels més de 300 litres/metre quadrat registrats a la localitat. Els danys se centren sobretot en infraestructures al costat del mar, com trams de vies de vianants del Sender Litoral que han desaparegut per complet al costat del riu Sant Miquel o a la platja del Carregador; també han quedat molt afectats trams de passarel·la de fusta i pals al barranc de la Coloma, platja del Carregador i platja del Moro, així com dutxes i mobiliari de platja. També ha quedat molt danyada l’obra que s’estava realitzant a la vorera del campament Jaume I.  Pel que fa a camins i vies pecuàries, hi ha zones al costat de barrancs en què la força de l’aigua s’ha emportat per davant trams sencers d’asfalt o vies pecuàries que han patit despreniments de pedres que impedien el pas. Els edificis municipals que han patit danys més han estat l’Espai d’Oci i el Pavelló Poliesportiu d’Alcalà, amb danys a la sostrada. De forma paral·lela a la quantificació dels danys, se segueix treballant amb maquinària per condicionar camins rurals, per assegurar el pas a instal·lacions ramaderes i agrícoles. En les primeres hores de les precipitacions, per part de la Diputació Provincial ja es van realitzar treballs de condicionament de vials.

L’Alcalde Francisco Juan ha insistit que “s’ha comprovat que la neteja d’embornals, l’arranjament de camins rurals o obres de sanejament recents, com la de la Plaça Constitució d’Alcossebre, han funcionat evitant que els danys sigueren encara més grans. Si l’Ajuntament no hagués realitzat aquestes actuacions, el desastre seria total”. Juan ha valorat també “l’antelació amb la qual s’han anat comunicant els avisos i mesures com haver suspès les classes escolars han fet possible tenir previnguda a la població i això ha evitat que haguem de lamentar danys personals”. L’Alcalde ha reiterat el seu agraïment a Bombers, Policia Local, Guàrdia Civil, personal de la Brigada de Serveis i d’empreses concessionàries de neteja, sanejament i xarxa d’aigua potable.

AJUDES

Des de l’Ajuntament, s’iniciarà la tramitació per sol·licitar les ajudes anunciades per Generalitat Valenciana i Diputació Provincial. L’Alcalde assenyalava que “esperem comptar, a més, amb l’ajuda d’altres organismes com ministeris o Confederació Hidrogràfica del Xúquer ja que les zones més afectades, com barrancs, desembocadures o la primera línia del litoral són de la seua competència”.

Campanya pels drets lingüístics