Home > La Tinença > Medi Ambient allibera a la Tinença dos trencalossos adults procedents del Pirineu aragonés

Medi Ambient allibera a la Tinença dos trencalossos adults procedents del Pirineu aragonés

  • trencalosfredes2018Els exemplars van ser capturats pel govern d’Aragó el passat dimarts i del seu seguiment s’encarregarà la conselleria, coordinadora del projecte

Este matí s’han alliberat al parc natural de la Tinença de Benifassà els primers crebalosos adults vinguts del Pirineu Aragonès, un treball previst dins de les actuacions emmarcades en el projecte de reintroducció de l’espècie al Maestrat.

L’alliberament ha tingut lloc a la reserva de fauna del Mas del Peraire (Fredes), finca gestionada per la Fundació FUNDEM,  i que ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, a més dels alcaldes de Vallibona, Rosell i la Pobla de Benifassà i els tècnics del governs valencià, aragonés i català. També han participat la Vulture Conservation Found i diversos especialistes en la conservació de l’espècie vinguts de diferents punts de l’estat espanyol.

Esta tècnica, no emprada fins ara amb esta emblemàtica au, complementa l’alliberament de polls que ja va tindre lloc en maig i que té com a objectiu accelerar el procés de reconolització d’esta zona, dins de l’estratègia, “La Comunitat Valenciana, de la perifèria al centre de la conservació”. 

L’aplicació d’esta metodologia s’ha dut a terme després d’aconseguir un ampli consens i coordinació entre totes les parts participants del projecte. A partir d’ara s’avaluarà la seua eficàcia per tal de seguir amb el seu desenvolupament.

Tal i com va succeir amb l’arribada dels polls la primavera passada, l’alliberament dels adults ha despertat un gran interés en la comarca i ha posat de manifest “que este tipus d’accions ens permet ser un referent capdavanter en conservació i reintroducció d’aus i alhora una aposta clara pel desenvolupament rural”, assenyala Fran Quesada, que va destacar a més “que accions com les que hem viscut hui posen en valor els aspectes ambientals, patrimonials, culturals i humans de les comarques d’interior”, remarca el secretari autonòmic.

Campanya pels drets lingüístics