Home > Cultura > “Un Món Sostenible?”, respostes dadaistes en un planeta canviant

“Un Món Sostenible?”, respostes dadaistes en un planeta canviant

unmonsosteniblefelixtena2018El llibre, de Fèlix Tena, es presenta al Mucbe de Benicarló, el 23 de novembre a les 19.00h. L’acte tindrà el format de col.loqui amb la participació de Jordi Payà, Jordi Maura i el mateix autor.

Quina relació tenen els bunyols de carabassa i la pel.lícula Pulp Fiction amb el canvi climàtic?. Quins efectes va tindre l’assassinat de Kennedy en la biodiversitat valenciana?. Són preguntes que tindran la seua resposta el proper 20 de setembre, en la presentació del llibre “Un Món Sostenible?” (Editorial Albatros) del periodista Fèlix Tena, al Mucbe de Benicarló. L’acte tindrà un format informal i novedós on dos dels protagonistes del llibre prendran la paraula per dialogar sobre el seu contingut entre ells i amb el públic, però sobre tot sobre les relacions dels humans amb el planeta on vivim.

En la presentació intervindrà el meteoròleg Jordi Payà, director del portal Oratgenet i pioner en la difusió de la informació meteorològica en valencià en televisió a Canal 9-TVV des dels seus inicis. És Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València i coautor del llibre “Quin Oratge Farà Demà?”(Editorial Bromera). Payà ha escrit el pròleg d’ “Un Món Sostenible?”, on destaca que el llibre, a més de parlar de qüestions mediambientals, “ens permetrà aprendre d’altres disciplines com la política, la música o el cinema on es recolza per fer ben atractius els seus relats i apropar-nos de forma molt directa a l’actualitat d’este món globalitzat que vivim i amb el qual no tenim massa cura.”

Jordi Maura, periodista i diplomat en Gestió Pública per la Universitat Jaume I,  serà l’altre participant en la xarrada. www.3×4.info col·labora amb la presentació del treball d’aquest periodista nascut a Benicarló i farà la presentació dels convidats.

Fèlix Tena, llicenciat ens Ciències de la Informació-Periodisme pel CEU S.Pablo-Universitat Politècnica de València, és redactor d’À Punt Media. Columnista d’opinió de València Plaza, ha treballat com a reporter a l’Equip d’Investigació del Programa de Ana Rosa, a Telecinco, ha participat com a director de continguts en la creació del portal Samarucdigital i ha col.laborat en les revistes Plaza i Ballena Blanca. També va dirigir el programa Medi Ambient de RTVV, guardonat amb 17 premis entre ells el Jaume I de Periodisme. Va ser redactor de Hoja de Valencia, Hoja del Lunes i d’El Temps. Ha dirigit diversos documentals com ara “Sorolla, el Pintor de la Llum” o “Els camins de Cavanilles” de Canal 9, i curtmetratges de ficció com “Peces”, “Planeta Xufa” i “El Colp”.

Dadaisme i medi ambient

“La vida és complexa i molt senzilla al mateix temps, una contradicció que permet fer broma i també drama sobre moltes situacions que ens presenta l’actualitat. De tot això i molt més van el recull d’articles que agrupa el present llibre”, explica Fèlix Tena sobre “Un Món Sostenible?”. L’obra agrupa diversos textos publicats entre 2016 i 2017 principalment a Valencia Plaza, i també a Samarucdigital,  als blogs Music Man i Felix Naturalment. Tots estan connectats d’alguna manera per la seua relació amb el planeta i el medi ambient, la cultura, la política i en definitiva la seua presumpta sostenibilitat. Són articles que uneixen la ironia i el sarcasme amb fets absolutament reals i situacions d’una lògica aclaparadora en un entorn dadaista, moviment avantguardista d’evocadora referència per al autor.

El llibre ha sigut editat per Albatros, l’editorial de la centenària impremta valenciana Artes Gráficas Soler, on han treballat ja tres generacions d’una mateixa família. És la degana de les impremtes valencianes en actiu i una de les més antigues d’Europa, que porta publicant llibres des de finals del segle XIX.

Campanya pels drets lingüístics