Home > Gastronomia > El llibre El rebost perfecte. La cuina de Miquel Barrera guardonat amb un Gourmand Award

El llibre El rebost perfecte. La cuina de Miquel Barrera guardonat amb un Gourmand Award

rebostperfecteonadaEl treball de Joan Garí s’ha vist reconegut amb la selecció de El rebost perfecte. La cuina de Miquel Barreracom a millor llibre de parla catalana en la categoria de xef i en la de cuina local en els World Cookbook Awards.

L’obra tracta sobre la figura del xef Miquel Barrera, reconegut amb una estrella Michelín en Cal Paradís, el restaurant que té en la Vall d’Alba. El llibre recull els aliments dels diferents municipis de la zona de Castelló, que són la base de la cuina d’aquest xef. Així doncs, trobem les tomates de penjar d’Alcalà de Xivert, les carxofes de Benicarló, els llagostins de Vinaròs, les tòfones de Morella entre molts altres aliments.

El llibre ha estat seleccionat per partida doble, en primer lloc, en la categoria de xef i, en segon lloc, en la categoria de cuina local. Això suposa un gran reconeixement a la cuina de la terra i als aliments que la componen, realçant els municipis que en formen part.
Aquests premis de caràcter internacional són els més importants pel que respecta a la cultura gastronòmica arreu del món. Posen en valor totes aquelles obres que tenen a veure amb la literatura gastronòmica, comptant amb diverses categories. A causa de la intensa activitat editorial de Catalunya, també hi ha una categoria per als llibres en català.

El recent reconeixement es suma al Premi Ciutat de Benicarló de Literatura Memorialística i al Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians que va recollir pel llibre L’única passió noble (Onada Edicions, 2016). A més, Garí compta amb una trajectòria de diverses obres, com són Les hores fecundes (Edicions Bormera, 2002), On dormen les estrelles (Edicions Bormera, 2005) o La memòria del sabor (Tres i Quatre, 2015), un elogi de la seva cuina materna.

L’editorial valenciana Onada Edicions compta amb una gran experiència en l’edició de llibres gastronòmics. Les col·leccions gastronòmiques publicades per l’editorial recullen la cuina de les terres de cruïlla del País Valencià i Catalunya.

Campanya pels drets lingüístics