Home > Cultura > Benicarló organitza visites culturals dinamitzades amb motiu de la Festa de la Carxofa

Benicarló organitza visites culturals dinamitzades amb motiu de la Festa de la Carxofa

visitesteatralitzadesblo2017Aquesta Festa de la Carxofa, Benicarló proposa als visitants la possibilitat de visitar el poblat iber del Puig de la Nau i el centre històric acompanyats de dinamitzadors culturals. Les visites estan previstes del 19 de gener al 16 de febrer en horari de matí i tarde i la inscripció prèvia es realitzarà telefonant al Mucbe.

La Regidoria de Cultura, en col·laboració amb el Mucbe i l’empresa Aur Art, ha coordinat una nova iniciativa per a promocionar la Festa de la Carxofa. Es tracta de programar visites dinamitzades enfocades a conèixer el patrimoni històric de Benicarló així com la producció i recol·lecció de la carxofa, que serviran per a conèixer des de dins la ciutat. Les visites, que aniran a càrrec de dinamitzadors culturals professionals, es podran fer del 19 de gener al 16 de febrer en horari de matí o de tarde.

Les activitats dinamitzades començaran el 19 de gener a les 10.00 hores amb la visita al poblat iber del Puig de la Nau i una visita a un camp de carxoferes, i anirà a càrrec de l’empresa Aur Art i el Mucbe. Aquesta activitat, que durarà aproximadament dues hores, es podrà realitzar també els dies 26 de gener, 2, 9 i 16 de febrer a la mateixa hora. Durant la visita al jaciment, s’escenificaran diversos espais del poblat per explicar la vida quotidiana dels habitants del jaciment en l’època dels ibers.

A més, també s’ha programat per al 26 de gener a les 18.00 hores, una visita dinamitzada pel centre històric de Benicarló a càrrec també de l’empresa Aur Art i el Mucbe. La ruta, que començarà a l’estàtua dels llauradors, durarà aproximadament una hora i trenta minuts i comptarà amb escenificacions en alguns espais com l’antiga presó, la casa tradicional del carrer de Santa Càndida o el Convent de Sant Francesc.

Així també, el 27 de gener en horari de 10.00 a 13.00 hores, estaran oberts els diversos espais culturals i edificis del centre històric de Benicarló, com són el Mucbe, la Casa Tradicional de Santa Càndida, l’Edifici Gòtic i l’Antiga Presó. Aquestes visites seran lliures i explicades per part del personal del Mucbe.

Cal recordar que les places oferides per a aquestes activitats són limitades i tindran un preu de dos euros. Per a realitzar la inscripció cal telefonar al Mucbe al 964 46 04 48.

Campanya pels drets lingüístics