Home > Cultura > L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre realitza la consolidació del jaciment de Santa Llúcia per a fins didàctics i turístics

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre realitza la consolidació del jaciment de Santa Llúcia per a fins didàctics i turístics

DCIM100MEDIAYUN00088.jpgS’està actuant delimitant els àmbits de les excavacions arqueològiques per fases històriques i es millora l’accessibilitat

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre està actuant en la consolidació del jaciment arqueològic de l’ermita de Santa Llúcia per facilitar que tots els que el visiten puguen entendre millor la seua importància històrica. En les últimes setmanes, s’ha actuat construint estructures de fusta i pedra en sec que delimiten cada estrat en què s’han localitzat restes a les últimes campanyes. Així, són més visibles les restes del castell medieval o les troballes de l’Edat del Ferro localitzats en les últimes campanyes.

També s’ha millorat l’accessibilitat al jaciment, amb graons de terra i s’instal·laran pilones de fusta. En tot moment s’han utilitzat materials respectuosos amb l’entorn.

Les visites guiades a l’entorn arqueològic de l’ermita de Santa Llúcia han tingut una important acollida en els últims anys, generant un interès molt destacat com a atractiu turístic i patrimonial.

Campanya pels drets lingüístics