Home > El Maestrat > La Diputació restaura la Font de San Miguel de Canet lo Roig

La Diputació restaura la Font de San Miguel de Canet lo Roig

fontcanet2019El Govern Provincial ha començat els treballs de consolidació i neteja d’aquest element ornamental creat l’any 1923
La Diputació de Castelló ha començat els treballs de conservació i restauració de la Font de San Miguel de Canet lo Roig en el marc de les actuacions projectades per a materialitzar el seu impuls i compromís per la conservació del patrimoni cultural dels municipis com a element dinamitzador d’aquests. Les labors de restauració i conservació permetran consolidar les figures dels lleons i de tots els elements ornamentals de la font.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, es va desplaçar a la localitat per a comprovar la marxa dels treballs que, amb un termini d’execució de sis setmanes, “permetran retornar l’esplendor d’aquesta peça tan emblemàtica per a Canet, situada en el cor de la seua plaça nova; des del Govern Provincial estem convençuts del potencial del patrimoni dels nostres pobles, no solament pel seu valor cultural i històric, motiu d’orgull per a tots els castellonencs, sinó també com a reclam turístic i element dinamitzador de l’activitat dels nostres pobles”, va assenyalar.
Durant aquestes setmanes de treballs es procedirà a més a la neteja i tractament biocida per a l’eliminació de molses i líquens de la font, i al farciment i segellat de clivelles i fissures que presenta. La tasca més complicada i farragosa serà la que se centra en les figures dels lleons, en les quals es recuperaran i reconstruiran les parts que falten i les que presenten un estat més deteriorat pel pas del temps, alhora que es realitzarà una actuació integral per a estabilitzar els elements metàl·lics. Tot això suposarà una inversió estimada per part de la Diputació de 12.000 euros.
Campanya pels drets lingüístics