Home > Cultura > Un concert d’Els Jóvens protagonitzarà la programació cultural del Nou d’Octubre

Un concert d’Els Jóvens protagonitzarà la programació cultural del Nou d’Octubre

JOVENSblo2019El grup de música valencià Els Jóvens actuarà dimecres dia 9 a les 13.00 hores a la plaça de Sant Bertomeu. Abans, hi haurà l’acte institucional i prèviament, el dia 8, el tradicional Correllengua.

Els Jóvens, un dels últims fenòmens de la música en valencià, oferirà un concert-vermut a Benicarló amb motiu de la festivitat del Nou d’Octubre. Serà un dels últims concerts del grup, que dirà adéu als escenaris el proper 2 de novembre, després d’una trajectòria curta però molt intensa i plena d’èxits.

El concert, d’entrada lliure, s’ha programat per a les 13.00 hores, en una aposta de l’Agència de Promoció del Valencià Aviva Benicarló, organitzadora del recital, per recuperar els concerts diürns i per a tots els públics. La formació oferirà un recull dels seus temes més coneguts, representatius tots ells d’una música diferent, moderna però també tradicional, en una barreja que ells mateixos han batejat com «rondalla pop».

Actes institucionals i Correllengua

Abans del concert, a les 9.00 hores, hi haurà les tradicionals campanes al vol i a les 10.00 hores la marxa popular ciclista. Ja a les 11.30 hores, arrancarà la cercavila festiva des de l’Ajuntament amb la comitiva oficial acompanyada de la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolçainers i Tabaleters i el Grup de Música i Danses la Sotà. La cercavila finalitzarà a la plaça de Sant Bartomeu, on tindrà lloc l’acte institucional.

El dia d’abans, com cada any, els centres educatius de Benicarló celebraran el Nou d’Octubre amb el tradicional Correllengua, que sortirà des del Mucbe i passarà per la plaça de la Constitució fins a arribar a la plaça de Sant Bartomeu, l’alumnat de tercer i quart de primària llegirà el manifest en defensa de la llengua. Després de la lectura, els escolars podran gaudir d’un espectacle d’animació infantil a càrrec de Món d’Animació.

Campanya pels drets lingüístics