Home > Cultura > Comencen les obres de rehabilitació de la Casa dels Montía, futur Centre Cívic del carrer Major de Benicarló

Comencen les obres de rehabilitació de la Casa dels Montía, futur Centre Cívic del carrer Major de Benicarló

casamontia2019Durant sis mesos es duran a terme tasques de prevenció, de reparació i de protecció de l’estructura en l’immoble conegut com a «casa de doña Fidencia». L’actuació forma part de l’EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat).

La setmana passada van començar les obres de rehabilitació de l’estructura de la Casa dels Montía, coneguda també com a «casa de doña Fidencia», un edifici ubicat al carrer Major de més 130 anys d’antiguitat. L’immoble es trobava en molt mal estat de conservació i a través d’aquesta actuació es rehabilitarà i consolidarà la seua estructura per a, en un futur pròxim, albergar el Centre Cívic de Benicarló.

En concret, s’estan duent a terme treballs de desenrunament i retirada de mobiliari en totes les plantes, d’eliminació dels envans no estructurals, de renovació dels tancaments metàl·lics, d’impermeabilització de terrasses o cobertes i de reforçament de tots els forjats de l’immoble per a adequar-los a un ús públic, entre d’altres. També es netejaran tots els elements de fusta i es tractaran per a evitar les plagues de fongs i d’insectes xilòfags.

Les obres, que s’allargaran durant sis mesos i tenen un pressupost de 237.226,55 euros, estan incloses en l’EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat) i forma part d’una expressió d’interés més àmplia, on s’inclouen també la construcció i l’equipament per a la nova Biblioteca Municipal, l’adequació i l’equipament d’una oficina d’atenció a la ciutadania i l’adequació de locals municipals actualment en desús com a aules i tallers.

Campanya pels drets lingüístics