Home > El Maestrat > Compromís demana que es tinga en compte a les desenes d’afectats del Castor i que els danys causats no queden sense compensar

Compromís demana que es tinga en compte a les desenes d’afectats del Castor i que els danys causats no queden sense compensar

castoraireEl portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, reitera la necessitat d’emprendre el desmantellament en 2020 de les infraestructures, de buscar responsables i evitar nous cambalaches entre administració i determinades empreses

Madrid, 23 desembre 2019
Compromís ha reclamat hui “que s’atenga el centenar de persones del Maestrat i Terres de l’Ebre afectades” pels danys causats per les vibracions i episodis sísmics causats per la plataforma Castor, durant el període que va tenir lloc el 2013. El senador d’ Compromís, Carles Mulet, ha recordat la “perversió” que va suposar que el Consell de Ministres de Rajoy abonés a Escal UGS en 2014 la totalitat de la indemnització prevista malgrat els terratrèmols generats, que van evidenciar que el projecte estava mal dissenyat i la planta inservible.

“Mai van haver de pagar-li a Escal UGS el total de la indemnització, com demanàvem i com així ho va veure també el Tribunal Constitucional. El més greu és que ningú de l’Executiu ha respost per aquesta maniobra i que a dia de hui seguisquen sense ser escoltats i atesos les desenes d’afectats que es van organitzar entorn a l’entitat Aplaca, (Associació d’Afectats pel Projecte Castor), el que veiem vergonyós en un país que presumeix de democràcia”, ha indicat Mulet.

Així Mulet ha reiterat la necessitat d’introduir canvis i perseguir des del futur Govern “aquest tipus de tripijocs”, les possibles responsabilitats en què va poder incórrer l’executiu de el PP, amb Rajoy i Soria al capdavant amb diners públics i que mai més es delegue en empreses privades projectes de tal magnitud, en els que pot acabar perjudicada la població “que, per descomptat ha de ser indemnitzada en la seua totalitat”.

Mulet ha demanat, finalment, que es donen explicacions del calendari de segellat que Compromís va revelar existia ja des de feia mesos, així com del seu desmantellament, i projectes a curt, mitjà i llarg termini “perquè 2020 siga l’any del desmantellament d’aquest malson i fiasco de l’enginyeria”, així com veure com es pot exigir a l’empresa que va cobrar il·legalment que assumisca el cost.

Totes les iniciatives de la coalició sobre Castor al Senat
senat.compromis.net/e/castor/ 

Campanya pels drets lingüístics