Home > Els Ports > Projecció documental associació Amics de Florencio Pla Meseguer la Pastora, “Passejant per la història recent-2013-Vallibona-la font Donzella”

Projecció documental associació Amics de Florencio Pla Meseguer la Pastora, “Passejant per la història recent-2013-Vallibona-la font Donzella”

El diumenge 26 de gener de 2014 a la sala Antigues Escoles de Vallibona, l’associació cultural “Amics de Florencio Pla Meseguer-La Pastora” va projectar un documental, amb muntatge de Carles Cabrelles, sobre la darrera activitat de la sèrie “Passejant per la història recent” per reprendre la memòria dels guerrillers antifranquistes a les nostres comarques com ara el vallibonenc Florencio Pla Meseguer la Pastora.
El darrer 12 d’octubre de 2013 des de Vallibona es va recòrrer a peu una ruta fins la font Donzella, al terme de Morella, indret on va haver moviments del 23 Sector de la Agrupación Guerrillera de Levante y Aragón (AGLA) moviment maqui que es va establir amb campaments a la comarca dels Ports i de la Tinença de Benifassà.

El vallibonenc Alejandro Segura, testimoni viu d’aquells temps va fer una xerrada al voltant de la Pastora, dels maquis i de la Guardia Civil i el seu ‘impacte a la vida cotidiana dels masovers. També van participar José, del mas de Simfores de la Pobla de Benifassà i Fidel Guimerà del mas de la Gatellera de Vallibona.

Es pot veure online a You-Tube

Campanya pels drets lingüístics